KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Nabór

Osoby ubiegające się o miejsce w bursie w nadchodzącym roku szkolnym muszą wydrukować ze strony internetowej:
 - Wniosek o przyjęcie do bursy wraz załącznikami

 

Wypełnione dokumenty wraz z 1 zdjęciem legitymacyjnym wysłać pocztą na adres:
Bursa Szkolna Nr 12, ul. Podgórna 9/11, 93-278 Łódź lub przywieźć osobiście.

W przypadku rezygnacji z zarezerwowanego miejsca w bursie prosimy o niezwłoczną informację telefoniczną.

Szczegółowe informacje można uzyskać telefonicznie pod numerem:
42 643 29 30 wew. 11- sekretariat,  42 640 04 77 – dyrektor bursy.

Przy przyjęciu do bursy wychowanek powinien posiadać:

  • zaświadczenie o przyjęciu lub uczęszczaniu do szkoły
  • około 450 zł na wniesienie pierwszych opłat (zakwaterowanie, wyżywienie)
  • wyprawkę: klapki pod prysznic, kubek, talerzyk, sztućce, worki na śmieci, przybory toaletowe, odzież i bieliznę osobistą w niezbędnych ilościach, książki i przybory szkolne.